Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
486
Hello. Ezt a táblázatot kéne kitölteni. 11es feladat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Metematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A legkönnyebben a Pitagorasz tétellel lehet kiszámolni:
befogó2 + a másik befogó2 = átfogó2
a2+b2=c2

Tehát az első:
32+b2=52
9+b2=25
b2=16
b=4 (cm)

A második:
a2+122=132
a2=169-144
a2=25
a= 5 (dm)

Az utolsót nem teljesen látszik de ugyan így kell.
0