Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKA

Főoldal » Középiskola » Fizika
490
Ha két pontszerü töltés 2méter távolságból 45newton taszítóerövel hat egymásra úgy hogy az egyik töltés pozitív és a nagysága 4szer10a minusz hatodikon coulomb.Mekkora a másik töltés nagysága és milyen az elöjele? k=9szer 10aplusz kilencediken
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A Coulomb erő
`F=k*(Q_1*Q_2)/r^2`
Ebből
`Q_2 = (F*r^2)/(k*Q_1) =`
Taszítóerő - milyen töltések taszítják egymást?
0