Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
707
Egy gyárkémény árnyéka
a)18 méter hosszú. Ugyanekkor ugyanott egy 2 méter bot árnyéka 2.3 méter. Milyen magas a gyárkémény?
b)6 méter hosszú. Ugyanekkor ugyanott egy 2 méter bot árnyéka 0.8 méter. Milyen magas a gyárkémény?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Arányosság!
KéményMagassága/KéményÁrnyéka=
BotMagassága/BotÁrnyéka.
KéményMagassága=X
a,
X/18m=2m/2.3m
X=(2m/2.3m)×18m=15.65m
b,
X/6m=2m/0.8m
X=15m
0