Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Testek mozgása

Főoldal » Középiskola » Fizika
2155
Egy autó v0=0 km/h kezdő sebességgel t=8 s alatt v=100 km/h sebességre gyorsít, majd 'v' sebességgel egyenletesen halad tovább. A következő 40 s alatt mennyi utat tesz meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Mivel 40 másodpercig 100 km/h-val megy, ezért át kell váltani m/s-ra.
100Km/h / 3.6 = 27.78 m/s.
Be kell szorozni 40 másodperccel: 1111,11 m-t halad a 40 mp alatt.
0

v=100km/h 100/3,6=27,7777777777m/s
t=40s
s=v*t=40*27,777777777=1111,1111111m
0