Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika gáztörvények

Főoldal » Középiskola » Fizika
1014
Egy dugattyúhengerben állandó hőmérsékleten levegőt sűrítünk össze úgy, hogy térfogata 7 dm3 –ről 4 dm3 –re csökken, miközben a nyomása 90 kPa-lal megváltozik. Mekkora volt a gáz kezdeti nyomása? Hogyan változott meg a gáz belső energiája?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Izoterm folyamat
`p_0*V_0=p_1*V_1\ \ \ \ ⇒\ \ \ \ p_0*V_0 = (p_0+Δp)*V_1`
`p_0 = V_1/(V_0-V_1)*Δp\ \ \ \ ⇒\ \ \ \ p_0 = 120\ kPa`

Mivel a hőmérséklet nem változott, a gáz belső energiája sem változik.
Módosítva: 7 éve
1