Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
798
Egy 10 kérdésből álló teszt kérdéseire a vizsgázók 3/7 része helyes választ ad, 2/7 része nem tudja a választ és tippel: 50%-os valószínűséggel találja el a helyes választ. A többiek azt hiszik, hogy jó a válaszuk, pedig az hibás. Mennyi annak a valószínűsége, hogy egy véletlenszerűen kiválasztott vizsgázó legalább nyolc kérdésre ad jó választ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Ez is teljes valószínűség törvénye lesz.
Először ki kell számolni az elemi (feltételes) valószínűségeket:
`P("NyolcVagyTöbbJó" | "JóTanuló")=?`
`P("NyolcVagyTöbbJó" | "TippelőTanuló")=?`
`P("NyolcVagyTöbbJó" | "HibázóTanuló")=?`

Az elsőt és az utolsót kiszámolom én :)
`P("NyolcVagyTöbbJó" | "JóTanuló")=1`
`P("NyolcVagyTöbbJó" | "HibázóTanuló")=0`
A tippelőt számold ki, remélem megy.

Utána pedig a teljes valószínűség tételével kell a `P("NyolcVagyTöbbJó")` értékét kiszámolni.

Megy, ugye?
0