Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok, kérhetek ehhez egy megoldást levezetéssel? Köszönöm

Főoldal » Általános iskola » Matematika
497
A 15-ös feladat lenne.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek, Racionális számok
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kétismeretlenes egyenlet
`x\ \ +y\ \ =13 3/10`
`x\ \ -y\ \ =6 3/10`
Összeadod a két egyenletet
`2*x =\ \ ...`
Megoldod - ha `x` megvan `y` is meghatározható

Egy másik megoldás
Az összeg fele `(13 3/10)/2 = 6 13/20` ez az átlaga x-nek és y-nak
vagyis az x annyival nagyobb nála, mint amennyivel az y kisebb - ez az eltérés az különbség fele lesz
vagyis a `6 13/20`-ból ki kell vonni `3 3/20`-ot, illetve hozzá kell adni `3 3/20`-ot.
Módosítva: 7 éve
0