Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika/Áramkörök?

Főoldal » Középiskola » Fizika
664
Hány db 0,5 A fogyasztású 12ohm ellenállású izzólámpát kell 220V-os hálózatra kötni, hogy a névleges feszültségnek megfelelően világítsanak? A vàlasz 36, csak nemtudom miert lehet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1Ohm=1V/1A.
R=U/I
I=0.5 A. R=12ohm. U=220V
R×I=U.
Ha n Darab izzót kötünk be sorosan akkor:
n×R×I=U
n=U/(R×I)
n=(220V)/(12ohm×0.5A)=36.666..
Tehát így jön ki.. (Bár én 37-re kerekíteném!)
0