Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög álarcban

Főoldal » Középiskola » Matematika
558
Egy K kerületű ABC általános háromszög AB oldalát rögzítjük, majd a C csúcsot - K változatlan -
mozgatni kezdjük.
a.) Milyen görbét ír le a C csúcs?
b.) Mi a görbe egyenlete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ellipszist!
Az egyenlete pedig:
X^2/C^2+Y^2/V^2=1
C^2=(K^2-2×AB×K)/4
V=K/2-AB/2
Írjam le a levezetést?
Módosítva: 7 éve
0

Nem túlzottan meglepő, hogy ellipszis lesz belőle, ha tudjuk az ellipszis definícióját :)
0