Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lapít a kör

Főoldal » Középiskola » Matematika
691
Egy 2 cm sugarú, kör alakú befőttes gumit úgy nyomtunk össze két párhuzamos egyenes pálcával, hogy a pálcák egyenesei egymástól 2 cm-re álltak meg.
A befőttes gumi hossza nem változott meg, de az általa kirajzolt alakzat most két félkörből, és két párhuzamos szakaszból áll.
Hányszorosára változott a befőttes gumi által közrefogott terület az összenyomás után?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Fizika és a geometria határán lévő kérdésnek tűnik. Nem értem a feladatot. Kicsit nem lehetne bővebben írni róla? Az a két párhuzamos szakasz hogyan és hol helyezkedik el a két félkör ívhez viszonyítva?

Kár, hogy nem lehet kommentelni magát a kérdéseket.
1

Ha jól számoltam
`3/4`-ére változott
Módosítva: 7 éve
1

Ha jól értelmezem akkor.
2×R×π=R×π+2×h=K
R×π=2×h
R×π×0.5=h
T
=π×R^2=T(kör)
π×(R/2)^2+R×h=T(alakzat)
=π×((R/2)^2+R^2/2)=
π×R^2×(1/4+1/2)
T(alak)/T(kör)=1/4+1/2=3/4
0

0