Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérnék!

Főoldal » Középiskola » Matematika
793
Egy forrás óránként 82 hl vizet ad. A forrásvizet henger alakú tartályba vezetik. Milyen magasságig telik meg a tartály 4 óra alatt, ha az alapkör átmérője 7,5 m?
Köszönöm annak aki tud segíteni! Már feltettem ezt a kérdést, de a választ nem értettem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
0

1 hl=100 l
1 m³= 1000 l=10 hl

4 óra alatt 328 hl= 328/10 m³ vízzel számolhatunk.
A henger térfogata r²·π·h=3,75²·π·h=328/10 m³
Egyenletet megoldva h-ra: h ~ 0,74 m.
Módosítva: 7 éve
1