Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi az utolsó két szám

Főoldal » Középiskola » Matematika
529
Határozd meg az utolsó két számjegyét az A^B-nek, ahol
A = 2030
B = 1679
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nemcsak az utolsó két számjegy 0, hanem az utolsó 1000 is! Gondolj bele az alapod 0-ra végződik és a kitevő több mint 1000.
0

2030=7·29·10; (7·29·10)¹⁶⁷⁹=7¹⁶⁷⁹·29¹⁶⁷⁹·10¹⁶⁷⁹=X·10¹⁶⁷⁹ alakra hozható ( X ∈ N ) és e miatt van ott az a sok nulla számjegy a kérdéses szám végén.
Módosítva: 7 éve
0