Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tömegszázalék

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1046
300g 10 m/m%-os sóoldat. Hány g vizet és hány g sót kell leméeni az oldat elkészítéséhez?


Egy oldat 200 grammjában 40 gramm oldott anyag van. Hány tömegszázalékos az oldat. Aztán le kell írni az mo-t , moa-t, mosz-t, és a tömegszázalékot. Meg a képletet és a számolást
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, tömegszázalék, házifeladat, Oldatok
-1
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
mo=300 g
10 m/m%
mo.a.=300*0,1=30 g só
mosz=300-30=270 g

mo=200 g
mo.a.=40 g
m/m%=(mo.a./mo) *100=(40/200)*100=20%
mosz=200-40=160 g
0