Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazallapt valtozas

Főoldal » Középiskola » Fizika
1150
Mennyi energia szukseges 3 kg -10°-os jég 30 fokos vizzé alakitasahoz??
Valaki le tudna nekem irni a megoldast levezeteset? Kiirni az adatokat hogy m=3 kg stb....
Mibol mi kovetkezik. :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Jég fajhője: 2100 J / Kg*K
Jég olvadáshője: 333700 J / Kg
Víz fajhője: 4186 J / Kg*K
m = 3 kg
először 3 kg jeget kell 0 fokra melegíteni -10-ről:
Q1 = Jég fajhője * 3 * 10 = 63000 J
3 kg jég felolvasztása:
Q2 = Jég olvadáshője * 3 = 333700 * 3 = 1001100 J
3 kg víz 30 fokosra melegítése:
Q3 = Víz fajhője * 3 * 30 = 4186 * 3 * 30 = 376740 J
Összesen= Q1 + Q2 + Q3
0