Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika S.O.S

Főoldal » Középiskola » Fizika
516
40 N ellenállást kell legyőzni első fajú emelő alkalmazásával. Tudva hogy az ellenállás karja 2/5 része az aktív erő karjának, hogy az emelő hatásfoka 80 % határozd meg az aktív erőt.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Gondolom...
Egyoldalú emelőről van szó...
`2/5 x*(-40 N) + x*F = 0`
`F = 16\ N`
Mivel az emelő hatásfoka csak 80%-os, így
`F = F_0*0,8\ \ \ \ ⇒\ \ \ \ F_0 = 20 N`
0