Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.o.s. Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
700
Győző novemberig matematikából 2 db 4-es oszályzatot kapott.

A.) Hány 5-öst kapott, ha a 4-es és az 5-ös osztályzatok aránya 1:3?

B.) Hány 4-est kapott egész évben, ha 32%-kal kevesebb 4-est kapott,mint 5-öst és egész évben 25 db 5-öst szerzett?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A,
(4-esek száma)/(ötösök száma)=1:3
2/x=1:3 x=6
6 ötöst kapott.
B,
25×0.32=17
17 darab négyest kapott
0