Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasonlóság

Főoldal » Középiskola » Matematika
570
Sziasztok!
Valaki meg tudná oldani az 1172-es feladatot?
Előre is köszönöm!
(Csatoltam képet)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, hasonlóság, 10. osztály
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A párhuzamos szelők tétele alapján:
AD/AE=BP/BE
És ugye a P. Pont 5:7 arányban oszt.. Ezért BP=BC×(7/(5+7)).
És mivel AC=BC.. BP=AC×(7/12)
AE=AB+BE, (AB=4,2)
AD/AE=BP/BE
AD/(4,2+BE)=(AD×{7/12})/BE
1/(4,2+BE)=(7/12)/BE
BE=(4,2+BE)×7/12
BE×12=(4,2+BE)×7
BE×12=29.4+7×BE
5×BE=29.4
BE=29.4/5
Tehát ezért.
AE=AB+BE=4,2+29,4/5
Az ábra:
https://kepkuldes.com/image/6DStjy
Módosítva: 7 éve
0