Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nem értem,valaki segítene?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
514
4/5-(2,4-g)-(1,3g)=0
7f/9=-9/7
-6g/21=8/7
d-(3-d)=4
f/2+f/3=5f/6
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Mi a feladat?
0

4/5-(2,4-g)-(1,3g)=0
4/5-2,4+g-1,3g=0
0.8-2,4-0.3g=0
-1.6-0.3g=0
-1.6=0.3g
g=5.333..
7f/9=-9/7 /×9
7f=-81/7. /:7
f=81/49

-6g/21=8/7. /×21
-6g=(8×21)/7
g=(8×21)/(-6×7)
g=-4
d-(3-d)=4
d-3+d=4
-3=4 nincs megoldás!
f/2+f/3=5f/6. /×6
3×f+2×f=5f
f=akármilyen szám


0