Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni a valószínűség számításos feladatomban?

Főoldal » Középiskola » Matematika
920
A totó 13+1 fogadási tételéből néhánynak már ismerjük az eredményét, és még van esélyünk a telitalálatra. Hány tippünk jött be eddig, ha ebben a pillanatban nyerési esélyünk 1/3 az ötödiken.
Segítségeteket előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tegyük fel, hogy még `n` meccs van hátra, ezek végkimenetele `3ⁿ`-féle lehet, így annak a valószínűsége, hogy telitalálatunk lesz, `1/(3ⁿ) = (1/3)ⁿ` A feladat azt mondja, hogy `(1/3)⁵` az esélyünk a telitaláltara, így:

`(1/3)ⁿ = (1/3)⁵`, erre `n=5` adódik, tehát még 5 meccs van hátra.
Módosítva: 7 éve
1