Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok ennek a feladatnak a megoldási menetében segíteni? (Fizika 9. osztály)

Főoldal » Középiskola » Fizika
953
Mekkora állandó nagyságú fékezőerő éri a 1,5 kg tömegű 6 m/s sebességgel mozgó testet, ha az 9 másodperc alatt állt meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fizika, erő, sebesség
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F = m * a
m = 1.5 kg
a = v / t = 6 / 9 = 0.666 m/s²

F = 1.5 * 0.666 = 1 N
0