Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 10. osztaly nem ertem help

Főoldal » Középiskola » Matematika
3258
András téglatest alakú akváriumának méretei 50 cm, 30 cm, 20 cm. Béla akváriuma hasonló András akváriumához, és 3,375-szer annyi víz tárolására alkalmas, mint Andrásé. Határozzuk meg Béla akváriumának méreteit.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, nemértem, koszonom
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Andrásé `V_A=60*10^3 = 6*10^4\ cm^3`
Béla akváriumának oldaladatai:
`5x, 3x, 2x`
Az akvárium térfogata tehát `V_B=60*x^3, \ `amely 3,375-szöröse Andrásénak.
vagyis
`3,375*6*10^4 = 60*x^3`
`x^3 = 3375\ \ \ \ ⇒\ \ \ \ x = 15`
Béla akváriumának oldalai `75\ cm, 45\ cm,\ 30\ cm`
Módosítva: 7 éve
1