Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Milyen messze van egymástól a két fal, ha a csúszda 4 méter hosszú?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
934
Az építkezéseken a téglák továbbítására lejtős csúszdát használnak. A csúszda egyik végét 6 m, a másik végét 4,5 m magasságban rögzítették két, egymással szemben lévő, függőleges falhoz.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
2
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha a csuszda 4 m, az az atfogo. A ket magassagot ki kell vonni egymasbol h megkapd a haromszog egyik befogojat: 1,5 m
A masik befogot kell kiszamolni, tehat Pitagorasz tetel: 4²=1,5²+x²
x²=16-2,25
x²=13,75
x=  13,75 
x=3,7 (kb)
1