Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
586
Mekkora felhajtóerő hát egy 26dm3-es réz kockára alkoholban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`F=ρ·g·V`
`ρ` a foyadék sűrűségé: `ρ_"olaj"=790 (kg)/m^3`
`g=10 m/s^2`
`V` a térfogat m³-ben. Számold át a 26 dm³-t köbméterbe, aztán szorozd össze.
Az erő N (newton) lesz.
0