Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
519
Mekkora felhajtóerő hát egy 26dm3-es réz kockára alkoholban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
F(fel)= ρ'×V'×g (m'= ρ'×V')
ρ'=az alkohol sűrűsége. (790/m^3)
F(neh)=m×g= ρ×V×g
ρ=Réz sűrűsége..(9kg/md^3)
V=24dm^3
F(neh)=(9kg/md^3)×(24dm^3)×g=
2160N
F(neh)=F(fel) (Ha m=m')
V×p=V'×p'
(24dm^3)×(9kg/dm^3)=V'×(790kg/m^3)
216kg=V'×(790kg/m^3)
216kg/(790kg/m^3)=V'=27.34m^3
24dm^3<27.34m^3
Tehát a réz kocka elmereül.. Tehát 24dm^3 (=0.024m^3) alk. szorít ki..
F(fel)=(0.024m^3)×(790kg/m^3)×g
=189.6N. Ennyi a felhajtó erő

0