Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika(6.osztály)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
836
Sziasztok
Segítséget kérnék a következő feladathoz.
Gondoltam egy természetes számra,ha a végéhez hozzáírok egy nullát,és ezt hozzáadom a gondolt számhoz,1551-et kapok.Melyik számra gondoltam?
Köszönöm a segítségeket :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
"Gondoltam egy természetes számra": x
"ha a végéhez hozzáírok egy nullát", akkor gyakorlatilag megszoroztam 10-zel, tehát 10x lesz
"és ezt hozzáadom a gondolt számhoz": x+10x=11x
"1551-et kapok": 11x=1551
"Melyik számra gondoltam?": az x=1551/11=141-re.

Az ellenőrzés rád marad.
0