Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ez egy picit nehéz de nem értem valaki?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
607
A b kellene es n értem Csak a B kellene a 78-asnál
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Nem értem, nehéz, 8-adik, matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1 cm élű kocka: V= 1 cm³ A=6 cm²
2 cm élű kocka: V= 8 cm³ A=24 cm²
5 cm élű kocka: V= 125 cm³ A=150 cm²
Arányok:
A 6:24:150
V 1:8:125
Módosítva: 9 éve
0

Egyszerűen kiszámolod a felszíneket és a térfogatokat:

a=1 cm, ekkor A₁=6*1²=6 cm², V₁=1*1*1=1 cm³
a=2 cm, ekkor A₂=6*2²=24 cm², V₂=2*2*2=8 cm³
a=5 cm, ekkor A₃=6*3²=54 cm², V₃=5*5*5=125 cm³

Tehát A₁:A₂:A₃=6:24:54, látható, hogy egyszerűsíthetünk 6-tal, így =1:4:9 a keresett arány.
Térfogat esetén V₁:V₂:V₃=1:8:125.
Módosítva: 9 éve
0