Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
572
SOS
Sziasztok! Légy szíves segítsetek ebben a kémia feladatban! (Ha lehet válaszotokat indokoljàtok meg) köszi!
SOS
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
a) oldat térfogata: 340 cm3
sűrűség: 1,043 g/cm3
Ebből: 340 · 1,043=354,62 g az oldat tömege
Ennek 38%-a az oldott anyag, azaz 354,62 · 0,38=134,76 g
Innen a víz tömege 354,62-134,76=219,86 g

b) Az összekevert oldat tömege 354,62+460+230=1044,62 g
Az oldott anyag tömege 134,76+(460 · 0,28)+(230 · 0,12)=291,16 g
Ebből az oldat töménysége (291,16 : 1044,62) · 100=27,82%
0