Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon fontos lenne(Köszönöm)

Főoldal » Középiskola » Matematika
2034
1.Mekkora a gömb térfogata, ha a felszíne
a) 314,16 m²
b)12,564 cm²
c)10 dm²

2.Mekkora a gömb felszíne, ha a térfogata
a)64 m³
b)1229 m³
c)128,2 dm³

3.A hold sugara 3/11 része a Föld sugarának. Hányadrésze a Hold felszíne és térfogata a Földének? (mindkét égitestet gömbnek tekintjük.)

4.Egy gömb térfogata 30 cm². Mekkora a térfogata annak a gömbnek, amelynek felszíne fele az első gömb felszínének?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
3. 9/121; 27/1331
0

1.
a) V=523,6 cm3
b) V=4,19 cm3
c) V=2,97 dm3

2.
a) A=77,38 m2
b) A=524,34 m2
c) A=122,95 dm2

3.
0,01 (1/100-ad) része a Hold térfogata a Föld térfogatának.
0,07 (7/100-ad) része a Hold felszíne a Föld felszínének.

4.
V=10,61 cm3
0