Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lencsék képalkotása

Főoldal » Középiskola » Fizika
480
Egy tárgy háromszoros nagyítású képét szeretnénk előállítani a tárgytól 2 m-re elhelyezett ernyőn. Mekkora fókusztávolságú lencsét használjunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`N=k/t\ \ \ \ ⇒\ \ \ \ 3 = k/t\ \ \ \ ⇒\ \ \ \ 3*t=k`
továbbá
`k+t = 2`
Ezekből meghatározhatod `t`-t (behelyettesítő módszer), majd a `k`-t
és a leképezési törvényt használva a lencse fókuszát
`1/k+1/t=1/f`
(a fókusz `3/8\ m`)
Módosítva: 7 éve
0