Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tükrök képalkotása

Főoldal » Középiskola » Fizika
1013
Milyen magas síktükörben látja magát a 206 cm magas röplabdázó?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Bán tanár úr tanít?
0

Mivel a sík tükör esetên a fény beesési és "visszavert szöge egyenlő.
n=m és a=b
Ezért Ax=Bx és By=Cy
EF a tükör magassága*
EF=xB+By
(Az "A" homlok ,a "B" a szem helye, "C" pedig a talp helye..)
2×(Ax+By)=AC
EF=Ax+By=AC/2
AC a kosárlabdázó magassága!
0