Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok!SEGÍTSÉG!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
505
Sziasztok ennek a 2 feladatnak a levezetése illetve megoldása kellene nekem!
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szöveges, 7. osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
β1.
15 gép 500 csavar 20 perc
60 gép 3000 csavar ? perc
60:15=4 3000:500=6 => 6:4=1,5
20*1,5=30
30 percre van szüksége 60 gépnek 3000 csavar elkészítéséhez.

2.
Külső szög nagysága mindig megegyezik a nem mellette fekvő belső szögek összegével.
Mivel derékszögű a háromszög, így a két hegyesszög (legyen α és β) nagyságának összege 90 fok. Ha a két külső szög nagyságát összeadjuk így 270 fokot kapunk (90+90+α+β). Az arányszámok összege (4 és 5) 9.
270:9=30 180-5*30=30 180-4*30=60
α=30 fok β=60 fok
1