Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kidolgozandó szöveges feladat!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
806
Sziasztok!
Ennek a 2 szöveges feladat megoldása és levezetése kéne nekem!
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
7. osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.) feladat megoldása
Eredetileg 4x/5 db. fehér golyó és x/5 piros golyó volt a dobozban, amikor betettük a piros golyókat. Újabb 10 fehér golyó betétele után a fehér golyók aránya 0,84, azaz
(0,8x+10)/(x+10)=0,84 azaz 0,8x+10=0,84x+8,4 azaz 0,04x=1,6
azaz x=160/4=40. Tehát 0,8*40 db. =32 db. fehér golyő volt eredetileg a dobozban.

2.) feladat megoldása
Ha y=1 ==> 2*(4+7)=3x-5 azaz 22=3x-5 azaz 27=3x azaz x=9 azaz
Ell.: 2(11)=3*9-5 azaz 22=22.
Ha x=7 ==> 2*(4y+7)=3*7-5 azaz 8y+14=21-5 azaz 8y=2 azaz
y=1/4. Ell.: 2(4/4+7)=3*7-5 azaz 2(1+7)=16 azaz 16=16.
Módosítva: 7 éve
1