Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérnék!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1248
Ön egy Bankba tette pénzét. Hány év alatt nő kb. ötszörösére a betett összeg, ha a bank mindvégig évi 9%-os kamatot fizet?
Köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Jelöljük a betett pénz nagyságát T-vel n év elteltével: 5T = T × 1,09n ⇒ 5 = 1,09n ⇒ lg 5 = n lg 1,09 ⇒ n = 18.68 Tehát 18 év nem elég, 19 év elteltével valamivel több pénzem lesz a bankban, mint a betett összeg 5-szöröse.
2