Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

1960-as 70-es évek

377
Szeretnék segítséget kérni. Történelemből kéne írnom 1960-as 70-es évekből való divatokat, slágereket , nagy szokásokat igazából bármi ami akkor történt és érdekes lehet. A válaszokat előre is köszönöm!:)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Történelem

Válaszok

2
Szia! :)

A hatvanas és hetvenes évek zenei sajátosságai és sikeressége mind a magyar mind a külföldi előadóknak köszönhető. Olyan együttesekre és énekesekre kell gondolni, akiknek slágerei akár napjainkban is felcsendülnek a különböző szórakozóhelyeken. (persze már remixes verziókban)
Tom Jones, Jerry Lee Lewis, Bob Marley, The Beatles, magyar vonatkozásban pedig: Omega, Illés, Kovács Kati, vagy Koncz Zsuzsa slágereire kell gondolni.

És miben táncoltak ezekre a zenékre?
Az 1960-as évektől már hazánkban is megjelentek olyan cikkek, amelyek a párizsi divatbemutatókról szóltak, szóval nálunk sem maradt ki a miniszoknya (a korban ez combközépig ért)
De a 60-as évek a masnik, a selymek és a virágok időszaka volt. Virágminta volt mindenhol, ruhán, nyakláncon stb... (ez talán aktuális is lehet mert a Prada 2013-as kollekciójában újra ezt a stílust vette elő.
a hetvenes években a nőknél a magasított fazonvolt a divat és a térd alá érő szoknyákhoz és a farmerhez blúzt vettek fel. A türkiz volt az alapszín. A hangsúly a derékon volt. A ruhák többsége derékban szűkített volt, vagy övvel volt díszítve. A ballonkabátok között is ez volt a sláger.
Persze a 70-es évekből a férfiak sem maradtak ki.
férfi hálóingek voltak térd alá értek (ma biztosan nem vállalná őket senki sem nézz képet vicces lesz)
Ekkor terjedtek el a necc trikók és a fényes latex dresszek.
1

Szia!
A 60-as, 70-es években élték virágkorukat a hippik.
A hippik igen szabad szellemű emberek voltak, az agresszió mindenféle formáját ellenezték. Tüntettek pl. a Vietnámi háború ellen is, tehát igen nagy békepártiak voltak. A szeretet volt a legfőbb tanuk, ,,make love not war"- azaz szeretkezz, ne háborúzz.
Ezt csak azért írom, mert ez nagyjából jellemző volt ekkor az egész világra, Magyarországon is voltak hippik.
A Beatles dalok voltak a himnuszaik, de pl. hippi volt Janis Joplin, Jimi Hendrix, mondhatni az összes Woodstock- fellépő.
Divatjukra főként a színes rongyok voltak jellemzők, mivel ez a réteg ,,nem engedhette meg magának" a divatosabb ruhadarabokat, így leginkább saját maguk készítették el őket. (Biztos neked is ismerős a tie dye-stílus).Fonott karkötőket, virágokat hordtak, és a béke jelét viselték. :)
0