Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérnék!

Főoldal » Középiskola » Matematika
2158
Egy derékszögű háromszög oldalai egy számtani sorozat három szomszédos tagját alkotják, melynek a különbsége 3 cm. Mekkorák a háromszög hegyesszögei?
Köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
az oldalak (x-3), x, (x+3)
mivel derékszögű a háromszög
`(x-3)^2+x^2=(x+3)^2`
`x^2-6*x+9+x^2=x^2+6*x+9`
`x^2 = 12*x`
amelyből `x=12`
az oldalak 9, 12, 15
És a szögek - derékszögű háromszögben - szögfüggvénnyel...
Módosítva: 7 éve
1