Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérnék!

Főoldal » Középiskola » Matematika
4260
Egy téglatest éleinek aránya 3:4:5, térfogata 300cm3. Mekkorák az élei?
Köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`V = a*b*c;\ \ \ \ a = 3*x;\ \ \ b=4*x;\ \ \ c=5*x;\ \ \ \ V=3*4*5*x^3`
`300\ cm^3 = 60*x^3\ \ \ \ ⇒\ \ \ \ x = root(3)(5)`
vagyis az élek `3*root(3)(5),\ \ \ ,4*root(3)(5),\ \ \ ,5*root(3)(5)`
2