Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
632
Magyar kártyából húzunk (32 lap, 4 szín), az első két lap király. Mennyi
a valószínűsége, hogy
a) a harmadik lap is király?
b) a harmadik lap nem király, de a negyedik igen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) Mivel 30 lap van még a pakliban, ebből 2 király, így a valószínűség: `2/30=1/15`
b) Összesen `30*29=870`-féle kimenete lehet az utolsó két húzásnak, ebből 28*2=56 esetben lesz az első (harmadik) lap nem király, a második (negyedik) pedig király. Így a valószínűség: `56/870=28/435`.
0