Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
3502
Az Anya 4 év múlva kétszer olyan idős lesz mint a lánya. Ám 6 évvel ezelőtt az anya életkora a lányáénak háromszorosa volt. Hány éves az anya és a lánya?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Csatoltam képet.
0

Anya életkora most: x
Lány életkora most: y
x+4=2(y+4) Azaz az anya 4 év múlva (4+x)=a lánya négy év múlva (4+y) duplája (*2)
x-6=3(y-6) Anya 6 éve (x-6)= lány 6 éve (y-6) háromszorosa (*3)
Két egyenlet, két ismeretlen. Kifejezed x-et, behelyettesíted a másik egyenletbe, megoldod y-t és visszaszámolod belőle x-et.
1

anya 36
lánya 16
0