Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
2054
Lg(b) =[lg(c) - lg(d)] /3

A b , c és d pozitív számokat jelölnek. Fejezze ki az egyenlőségből b-t úgy, hogy abban c és d logaritmus a ne szerepeljen!

Köszönöm előre is. ^^
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Lg(b) =[lg(c) - lg(d)] /3
3×Lg(b)=Lg(c/d)
Lg(b^3)=Lg(c/d)
b^3=c/d
1

Kell magyarázat?
1