Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
1302
Egy két méter magas bot árnyéka 2,8 méter hosszú. Milyen magas az a fa aminek az árnyéka 8 méter hosszú?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Arányosság:
Bot/botárnyéka=állandó..
2m/2.8m=x/8m=állandó!

x=fa magassága=5.71m
1