Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help

Főoldal » Általános iskola » Fizika
434
előre is köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A képen úgy néz ki mintha a kisebbik edényben fele annyi víz van mint a nagyban.. És azt is hogy a nyomott felület is feleakkora..
A nyomás=F/A
F= folyadék súlya, A=felület..
Mivel:
F/A=2×A/2×A..
Nyomás ugyan akkora.. De nyomó erő nagyobb
0