Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help

Főoldal » Általános iskola » Fizika
2828
A lánctalpas traktor nyomása 14kPa. A lánctalpak 2,5m2 felületen érintkezik a talajjal. mekkora a súlya a traktornak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A nyomás=erő/felület*
P=F/A (Az F a mi esetünkben a súlya a traktornak)
P=12kPa=12.000Pa
A=2.5m^2
P=F/A. P×A=F
(12.000Pa)×(2.5m^2)=30.000N
30.000N a traktor súlya.

0