Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help

Főoldal » Általános iskola » Fizika
2244
Az építkezéshez használt tégla együttes súlya 45000 N. A tégla 2,5 m2 felületen érintkezik a talajjal. Mekkora a tégla nyomása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Fny=45000 N
A= 2,5 m2
---------------------------------------------------------
p=Fny/A
p=45000 N/2,5 m2=18000 N/m2= 18000 Pa (pascal)
0