Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1978
2.A dobozban 8 "kockasajt" van. Vacsora után három darab marad a dobozban. Hasonlítsd össze a sajtosdobozra ható nyomást.
A három "kockasajt" nyomása................., mint a 8 kockasajt nyomása
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
8 sajt esetén a nyomás
`p_8=(8*m_0*g)/A`
3 kockasajt esetén
`p_3=(3*m_0*g)/A`
`p_3/p_8 = ((3*m_0*g)/A)/((8*m_0*g)/A) = 3/8`
A három "kockasajt" nyomása 3/8-a 8 kockasajt nyomásának
Módosítva: 7 éve
0