Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tagja-e, sorozatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
1663
a₁=(-10)
d=6
Tagja-e a sorozatnak a 2012.
Számítását részletezze.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_1+(n-1)*d ?= 2012`
`-10 + (n-1)*6 = 2012`
`n-1 = 2022/6 = 337`
`n = 338`
`a_338 = 2012`
Tagja a sorozatnak...
0