Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS(7.osztaly)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1787
Egy 480 m hosszú hídnak 3 íve van. A középső ív 3-szor olyan hosszú, mint a bal parti ív, a jobb parti ív pedig 30m-rel rövidebb a balparti ívnél.Milyen hosszúak a hídívei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A bal parti ív az x,a középső 3(·)x,a jobb parti ív, pedig x-30,összesen 480.
Egyenlet:
3x+x-30+x=480 /+30
5x=510 /:5
x=102
Megoldás:
Bal parti ív: 102 m
Középső ív: 3·102=306 m
Jobb parti ív: 102-30=72 m
Remélem,hogy így már érted. ;)
1