Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
488
Valaki megtudna oldani levezetve ? Az alabbiakat:
5241 feladat/d
5246 feladat/ a
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

|2x-3|=-9-8x
|2x-3|= 2x-3 ha x>3/2
=-2x+3 ha x<3/2
1,eset: x>3/2!
2x-3=-9-8x /+3
2x=-6-8x /:2
x=-3-4x /+4x
5x=-3 x=-3/5
mivel -3/5 nem nagyobb 3/2 ezért ez nem megoldása az egyenletmek..
2.eset: x<2/3
-2x+3=-9-8x /+8x
6x+3=-9 /-3
6x=-12 /:6
x=-2
Mivel -2 kisebb 3/2 ezért ez megoldása az egyenletnek!


Módosítva: 7 éve
0