Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
2479
Egy két méter magas bot árnyéka 2,8 méter hosszú. Milyen magas az a fa aminek az árnyéka 8 méter hosszú?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A magasság és az árnyék nagysága egy-egy derékszögű háromszöget határoznak meg. A két háromszög hasonló egymáshoz. A bot és az árnyéka által meghatározott háromszög befogói 2 és 2,8, a fa és az árnyéka által meghatározott háromszög egyik befogója 8. Innen kiszámolható a másik befogó, azaz a fa magassága. 2 : 2,8=x : 8 -> x=8 · (2 : 2,8)=40/7
0