Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik nagyobb?

Főoldal » Középiskola » Matematika
757
Az an=1 sorozat 60. tagja vagy a 8/7 tizedes tört alakjában a tizedes vessző utáni 67. jegy?

Megoldását részletezze.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sorozat, nagyobb
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az an=1 sorozat minden tagja egy..
Így a 60. Tagja is 1!
8/7 tört vessző utáni számjegye ismétlődik..minden 1,7,13..1+6×k-adik
(k=0,1,2..) elem 1.
Ezért a 67. számjegy is 1!!
Egyenlőek!
(k=11,1+6×11=67)
Módosítva: 7 éve
0