Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozat 43. tagja

Főoldal » Középiskola » Matematika
462
an = cos(7·n·π)/3

Mennyi a sorozat 43. tagja?
Részletezze.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sorozat
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
an = cos(7·n·π)/3

Mennyi a sorozat 43. tagja?
Cos(π×k)=-1 ha a "k" egy páratlan szám!
Cos(π×k)=+1 ha a "k" egy páros szám!
a(43)=cos(7×43×π)=-1
Mert 7×43(=k) egy olyan számot ad ami páratlan! (Két páratlan szám szorzata mindig páratlan!)
Módosítva: 7 éve
0